Srbija

Sreda, 16.04.2014.

14:08

Stečaj Fam Fama, radnici na biro

Radnicima kruševačkog Fam Farma zvanično je prestao radni odsnos, jer je fabrika otišla u stečaj, rekao je predsednik sindikata "Nezavisnost", Milomir Đurović.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema njegovim rečima, u preduzeću se i danas radi na zvaničnom odjavljivanju 28 zaposlenih, koji će se nakon prestanka radnog odnosa nalaziti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Đurović dodaje da će u fabrici najverovatnije ostati jedino obezbeđenje i deo računovodstva.

Takođe, formirana je popisna komisija koju čine zaposleni i stečajni upravnik koja treba da obavi popis imovine, robe na zalihama, osnovna sredstva.

"Očekivali smo da će doći do stečaja imajući u vidu šta je vlasnik radio. Verujemo da je hteo da se oslobodi plaćanja otpremnine", smatra Đurović i dodaje da će radnici kojima se duguje deset plata sada dobiti minimalce.

On je podsetio da je zahtev za stečaj podneo većinski vlasnik, rumunska kompanija Tender, koja je istovremeno i najveći poverilac jer je Fam Farmu davala pozajmice za platu.

"Imamo i saznanja da će vlasnik predati Privrednom sudu u Kraljevu zahtev za reorganizaciju firme, videćemo šta će biti", napomenuo je on.

Predstavnici sindikata su ranije izjavili da su tokom prethodnih godina nadležne više puta obaveštavali o tome da većinski vlasnik nije nastavio proizvodnju lekova što je bila osnovna delatnost preduzeća, te su zbog toga kontaktirali i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ovo preduzeće privatizovano je 2006. godine i tada je imalo oko 40 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: