Srbija

Subota, 07.12.2013.

11:19

Svih 6 aviomostova pušteno u rad

Puštanjem u rad i poslednjeg - šestog novog aviomosta ove nedelje je završen još jedan veliki investicioni projekat na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

Aviomostovi su postepeno montirani i puštani u rad od početka septembra ove godine, a ceo posao završen je dve nedelje pre predviđenog roka, rečeno je Tanjugu u aerodromu Nikola Tesla.

Aerodrom je tu investiciju finansirao sopstvenim sredstvima, a ugovorena vrednost nabavke je iznosila 2,19 miliona evra.

Kineska kompanija "CIMC-TianDa" iz Šenžena tako je izašla u susret zahtevu beogradskog aerodroma da se posao ranije okonča, zbog izuzetno povećanog obima saobraćaja i potrebe za većim kapacitetima.

Infrastrukturno opremanje aerodroma Nikola Tesla biće nastavljeno ugradnjom najsavremenijih uređaja za vizuelno navođenje, tzv. VDGS sistema, koji će omogućiti pilotima da avione uparkiravaju na najprecizniji i najbezbedniji način.

Na tenderu za nabavku ovih uređaja pobedila je švedska firma "FMT", a ugovorena vrednost posla iznosi 340.000 evra.

Ugradnja sistema za navođenje aviona na ukupno 11 parking pozicija biće završena u naredna dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

17 h

Podeli: