Bugarin: Rizik od inflatornog udara

Povećanje osnovne stope PDV-a sa 18 na 20 odsto je bilo neminovno, ali je zbog toga povećan i rizik od inflatornog udara, izjavio je Srbije Miloš Bugarin.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

14:31

Default images

Predsednik Privredne komore Srbije kaže da je budžetski deficit je prešao sedam odsto i ako se posmatra iz tog ugla povećanje PDV-a je opravdano.

"Postoji rizik da će određene kompanije ići u zonu sive ekonomije, da će doći do povećanja cena, smanjenje tražnje i pada privredne aktivnosti, a uz to ide i rizik od većeg inflatornog udara", kazao je on.

Bugarin je rekao da je sa određenim rasterećenjem privrede ukidanjem parafiskalnih nameta i drugim merama pomognuto privrednicima, ali i odmognuto povećanjem PDV-a, povećanjem poreza na zarade, kao i povećanjem poreza na dobit.

"Kada to saberete verovatno je više uzeto nego što se dalo i to će privreda uskoro osetiti", naglasio je on.

Predsednik PKS je rekao da je, ipak, veći problem države što ima skoro isti broj penzionera sa brojem zaposlenih, ali i to što su plate u javnom sektoru veće nego u realnom, čime je ubijen preduzetnički duh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: