Gorivo opet skuplje za 1,5 do 2 RSD

Maloprodajne cene goriva u Srbiji biće veće za 1,45 do 2,15 dinara, kaže za B92 predsednik Upravnog odbora Nafta Nebojša Atanacković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

15:14

Default images

Atanacković kaže da će nove više cene početi da važe tokom dana ili sutra, a posledica su povećanja veleprodajnih cena u tom iznosu.

On je kazao da je Naftna industrija Srbije danas povećala veleprodajne cene naftnih derivata, a da su cene povećali i ostali uvoznici goriva, kojih u Srbiji ukupno ima još tri.

Atanacković kaže da je cenovnik NIS-a osnovni cenovnik prema kojem se ophode sve benzinske stanice u maloprodaji i da kada oni utorkom koriguju svoje cene, to se prenesi i na maloprodaju.

Nafta je asocijacija oko 200 privatnih benzinskih stanica.

Inače, sirova nafta je jutros tokom elektronskog poslovanja na berzi u NJujorku pojeftinila na ispod 108 dolara za barel, usled toga što je prognoza pada tražnje tog energenta zasenila strahovanja od mogućeg poremećaja u snabdevanju u slučaju da dodje do pogoršanja tenzija izmedju Zapada i Irana oko nuklearnog programa te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: