Srbija

Utorak, 09.11.2010.

10:33

Dačić: Pumpadžije potkradale kupce

Više od dvadeset radnika Naftne industrije Srbije i radnik Direkcije za mere i dragocene metale uhapšeni su zbog sumnje da su potkradali građane na pumpama.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

U okviru policijske akcije "Pištolj" na široj teritoriji Srbije do sada su uhapšena 22 člana organizovane kriminalne grupe koja je potkradanjem goriva na NIS-ovim pumpama oštetila građane za preko dva miliona evra, a 15 benzinskih pumpi je blokirano, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.

"Ta grupa je poslednjih nekoliko ogodina organizovano potkradala građane prilikom kupovine goriva na benzinskim pumpama NIS-a", rekao je Dačić i dodao da je do sada prevara otkrivena na 15 pumpi, kao i da se akcija nastavlja.

Dačić je objasnio da su odgovorna lica Direkcije za kontrolu mera i dragocenih materijala i, takođe, odgovorna lica Sektora za održavanje benzinskih stanica NIS-a omogućila nezakonito baždarenje protoka pumpnih automata.

"Oni su lažno podesili protok na automatima za prodaju goriva građanima i oštetili ih, kako je do sada utvrđeno, za više od dva miliona evra", rekao je Dačić i dodao da se akcija nastavlja.

Naftna industrija Srbije je saopštila da je okončana višemesečna akcija NIS-a u saradnji sa policijom u cilju suzbijanja kriminala na benzinskim stanicama, kaže se u saopštenju ove kompanije.

U saopštenju se dodaje da je sam NIS počeo borbu protiv zloupotreba 2009. i dodaje da je privedeno dvadeset i jedno osumnjičeno lice iz NIS.

NIS, kao društveno odgovorna kompanija, izražava odlučnost u suzbijanju svake vrste kriminalnih radnji koje narušavaju i ugled kompanije i integritet potrošača, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: