Tigar i Grinhaus ulažu 40 mil. evra

Pirotski Tigar i britanski fond Grinhaus planiraju investiciju od 40 miliona evra u proizvodnju predmeta od recikliranih guma

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2007.

15:19

Default images

Tigar i Grinhaus planiraju formiranje objedinjenog programa u okviru koga će se vršiti mlevenje istrošenih guma u granulat, a od granulata raditi razni proizvodi u domenu sportskih površina, sportske opreme, dečijih igrališta i putne infrastrukture.

Ti proizvodi će se prodavati na prostorima bivše Jugoslavije preko Tigar Trgovina, kao i na inostranim tržištima uz finansijsku i poslovno-razvojnu podršku Grinhausa. Takođe, planira se osnivanje inostranog entiteta“Tigar International”, čija će strategija obuhvatiti i akvizicije i organski razvoj.

Majkl O’Liri-Kolins, generalni direktor Grinhausa kaže da su “Tigrova očigledna posvećenost stalnim inovacijama i izuzetna vezanost za svoju delatnost bili među ključnim motivima za razmatranje ovog ulaganja”.

“Raduje me što smo u mogućnosti da pristupimo razvoju ovog partnerstva sa Grinhausom, s obzirom na dalekosežne efekte u pogledu perspektiva našeg programa tehničke gume,” izjavio je Dragan Nikolić, predsednik Tigra, i dodao da je “jedan od ključnih razloga Tigrove zainteresovanosti za partnerstvo mogućnost ubrzanja realizacije i proširenja već postojećih planova, uz angažovanje kapitala i kapaciteta Greenhousa”.

Grinhaus Investments je privatni investicioni fond čija je osnovna delatnost učešće u kapitalu drugih pravnih lica sa orijentacijom na razvoj tržišta srednje i jugoistočne Evrope, kao i sub-saharske Afrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: