Srbija

Sreda, 23.12.2020.

10:30

"Dinar ima istu vrednost već osam godina, što nikada nije bio slučaj u srpskoj istoriji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija uspela da sačuva finansijsku stabilnost.

Izvor: B92

Foto: TANJUG, SAVA RADOVANOVIÆ

"Dinar ima istu vrednost već osam godina, što nikada nije bio slučaj u srpskoj istoriji", naglasio je on.

Predsednik je danas posetio poljoprivredno gazdinstvo Save Matića, proizvođača duvana iz Golubinaca u Sremu, a potom je bio zakazan razgovor sa rukovodstvom kompanije Japan Tobako International (JTI) i proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa tom kompanijom povodom uspešno završene sezone berbe duvana u 2020. godini i ostvarenih rekordnih prinosa na zasadima ove kulture.

On je tom prilikom podsetio da je, od 2008. do 2012. godine, dinar sa 1 prema 75 u odnosu na evro otišao na 1 prema 120.

"Da ne govorim o tome da držimo javni dug pod kontrolom, da samo napravili najveći paket ekonomske pomoći, a da nam je i dalje javni dug ispod 60 posto. Imaćemo najvišu stopu rasta u Evropi", istakao je predsednik države.

Vučić se danas osvrnuo i na pitanje obnove lokalnih i regionalnih puteva u Vojvodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

15 h

Podeli: