Srbija

Sreda, 09.01.2019.

19:15

Inđija pred bankrotom: Moraju za 8 dana da plate 1,3 miliona evra

Zbog problema prilikom izgradnje sportske hale vredne 11 miliona evra, i izgubljenog sudskog spora opštini Inđija preti blokada računa.

Izvor: indjija.net

Inđija pred bankrotom: Moraju za 8 dana da plate 1,3 miliona evra
Foto: Thinkstock

Ova lokalna samouprava, nije završila velelpan objekat, a u međuvremenu izgubila je sudski spor, pa izvođaču radova sada moraju da plate 1.358.433 evra.

Drugostepenom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, Inđija je dužna da za 8 dana plati ovaj dug i sudske troškove, navodi portal Indjija.net.

Ukinuta je i prvostepena presuda u kojoj Opština Inđija nije obavezna da kompaniji Montera (izvođaču radova) plati iznos od 29.511.096,54 dinara, što praktično znači i da je ovaj iznos potencijalni dug koji će Opština morati da plati, ako sud u nastavku suđenja donese takvu presudu.

Iako će pravni tim Opštine Inđija uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, izvršenje obaveze se ne odlaže. U narednih nekoliko dana, rukovodstvo Opštine Inđija pokušaće da pronađe kompromisno rešenje sa predstavnicima kompanije Montera koja je dobila spor, odnosno njihovim stečajnim upravnikom s obzirom da je pomenuta kompanija u stečaju.

Kako piše na zvaničnoj stranici Opštine, do danas je uloženo 11 miliona evra u novu sportsku halu koja nije završena, a prema procenama stručnjaka neophodno je još 2 miliona evra.

Jedan od problema predstavlja voda koja je probila korito dvorane ali i aktuelni propisi zbog kojih objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu jer ne ispunjava kriterijume (primer Zakon o protivpožarnoj zaštiti).

Krov hale prokišnjava, a u unutrašnjem delu nisu urađeni elektromašinski radovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: