"800 mil RSD dali za aerodrom, sada će u vrtiće i ulice"

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović očekuje da će Skupština grada, na kojoj odbornici odlučuju o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" državi,

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

11:16

Foto: Thinkstock

odlučiti "u interesu grada Niša, svih građana, a ne pojedinih političkih organizacija".

"Očekujem da ćemo doneti odluku u interesu budućnosti aerodroma, koja će biti usmerena na razvoj investicija od strane države, jer više od nekoliko decenija aerodrom nema veliki investicioni zahvat, kao što ga očekujemo u narednom periodu", rekao je Bulatović za RTS.

Napomenuo je da su date državne garancije i predsednika Srbije za aerodrom, koji nije lokalni već regionalni.

"Grad je unazad od 2009. uložio preko 800 miliona dinara za subvencije, bilo za rad samog aerodroma ili funkcionisanje avio-kompanija. Sva ta sredstva biće usmerena za izgradnju infrastrukture, vrtića, ulica i za sve ono što su potrebe građana", rekao je Bulatović.

Gradonačelnik Niša naglasio je da grad nije bio u stanju da izvrši obaveze koje su stvorene pre 10 godina.

"Ugovor koji je sklopljen pre 10 godina od onih koji danas protestuju i dušebrižnici koji štite ono što je SNS postigao, stvorili su takve obaveze za grad koje grad nikad za ovih 10 godina nije bio u stanju da izvrši. Radi se o milijardama i naravno da je ovo dobro rešenje, koje će se danas usvojiti", rekao je gradonačelnik.

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj treba da se raspravlja o predaji aerodroma "Konstantin Veliki" državi, počela je u osam časova.

Sednica je zakazana dan pre isteka zakonskog roka od 90 dana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: