Ministarke o prioritetima - inspektori i e-dozvole

Zorana Mihajlović i Ana Brnabić razgovarale su o poboljšanju rada inspekcija i primeni Zakona o planiranju u delu izdavanja elektronskih građevinskih dozvola.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

14:50

Ministarke o prioritetima - inspektori i e-dozvole
Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić ocenile su da su unapređenje rada inspekcija, podizanje nivoa kvalifikacija inspektora i opremanje inspekcijskih službi prioriteti u reformisanju državne uprave, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je ukazala na problem nedovoljnog broja građevinskih inspektora i zaposlenih koji rade na izdavanju e-dozvola i ozakonjenju u pojedinim lokalnim samoupravama, ističući da je rešavanje tog pitanja uslov efikasne primene Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona i ozakonjenju objekata.

Po oceni ministarke Brnabić, reforma inspekcijskih službi jedan je od prioriteta ministarstva koje vodi, kao i oblast e-uprave.

Kako je saopšteno, ona je rekla da je namera Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se uvede jedinstveni sistem elektronskog arhiviranja, koji bi uredio i proceduru i nadležnost elektronskog arhiviranja predmeta u objedinjenoj proceduri.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima zajedničke radne grupe za unapređenje rejtinga Srbije na "Duing biznis" listi Svetske banke, na čijem čelu je Zorana Mihajlović, kao i o saradnji dva ministarstva na reformi katastra i suzbijanju sive ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: