Srbija

Petak, 01.07.2016.

08:41

BG dobio projekat, biće pasarela kao tobogan

Autori idejnog rešenja projekta “Mosta na Kalemegdanu” ustupili su gradu Beogradu projekat bez naknade.

Izvor: Beta, Tanjug

BG dobio projekat, biće pasarela kao tobogan
Foto: Beoinfo

Ugovor o ustupanju idejnog rešenja projekta "Most na Kalemegdanu", koji predviđa ustupanje autorskih prava gradu Beogradu bez naknade a grad obavezuje da intervencije pešačke pasarele neće raditi bez saglasnosti autora, potpisan je u četvrtak u Skupštini grada, saopštio je Beoinfo.

U saopštenju je navedeno da je ugovor potpisao zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović sa autorima projekta Mrdjanom Bajićem i Ričardom Dikonom.

Prethodno je Gradsko veće Beograda usvojilo predlog proširenja pešačke zone Knez Mihailove ulice koji, između ostalog, predviđa i izgradnju pešačke pasarele da bi se povezalo Savsko pristanište, Beogradska tvrđava i centar grada.

Pešačku pasarelu sa neobičnom skulpturom, koju su pre osam godina osmislili vajar Mrdjan Bajić i njegov britanski kolega Ričard Dikon, grad je odabrao prošlog leta kao funkcionalno rešenje koje će na adekvatan način povezati obalu s tvrdjavom, a pritom neće zakloniti njen izgled.

Tehničku dokumentaciju izradio je Sobraćajni institut CIP, a u izradi idejnog rešenja projekta učestvovao je i arhitekta Branislav Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: