Nude zemlju investitorima, ali da uposle Jagodince

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, objavio je "Javni poziv" investitorima za izgradnju proizvodnih pogona u Industrijskoj zoni u ovom gradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

13:04

Nude zemlju investitorima, ali da uposle Jagodince
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

U toj zoni se zemljište daje u zakup, bez naknade, rečeno je danas Tanjugu u Gradskom veću.

Industrijska zona je površine 150 hektara, nalazi se na Koridoru 10, oko 500 metara od autoputa i međunarodne pruge Beograd-Niš i u njoj su već sagrađene i rade tri fabrike kompanija iz Italije, a u izgradnji je fabrika jedne kompanije iz Ruske Federacije.

Dozvoljena je izgradnja svih industrijskih objekata, osim trgovinskih i onih koji zagađuju životnu sredinu, stoji u pozivu.

Uslov je da budući investitor zaposli određeni broj radnika, broj radnika određuje visina investicije, da se sa svim radnicima zaključuje ugovor prvo na tri meseca, a ako zadovolje investitora, na neodređeno vreme "s tim što nema otpuštanja radnika u periodu najmanje tri godine, osim u slučaju kršenja radne discipline".

Radnici moraju biti sa područja Jagodine.

Investitori mogu da odrede veličinu parcele u zavisnosti od njihovih potreba, a novoizgrađeni objekat mora početi proizvodnju najmanje dve godine od dana zaključivanja ugovora o zakupu.

Investotor je u obavezi da da bankarsku garanciju u iznosu od 300 evra po aru zakupljenog zemljišta, "a ista će biti aktivirana ukoliko investitor ne ispuni obaveze iz ugovora".

Traže se i podaci o bonitetu preduzeća - investitora, referentna lista, dokaz da je poslovnu godinu završio pozitivno, da mu račun nije bio u blokadi poslednje dve godine, da priloži potvrde iz kojih se vidi da je izmirio obaveze prema zaposlenima: plate, poreze, doprinose, kao i potvrde da je platio struju, gas, komunalije, porez...

Javni poziv traje do 1. marta. Zemljište je opremljeno potrebnom infrastrukturom: struja, voda, kanalizacija, gas, telefoni...

U Industrijskoj zoni besplatan prostor od jedan do dva hektara, predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, je obećao investitorima iz Grčke, Rusije, Austrije i Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: