Nikolić sa Rusima o Železari

Predstavnici “Uralvagonzavoda“ kažu da bi im se poslovanje sa Železarom Smederevo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj.

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

14:18

Default images

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa delegacijom ruske kompanije "Uralvagonzavod“ o zainteresovanosti te kompanije za dalje poslovanje u Srbiji uključujući sa smederevskom železarom.

Delegaciju “Uralvagonzavoda“ je predvodio generalni direktor Oleg Sijenko koji je Nikoliću potvrdio da je kompanija veoma zainteresovana za poslovanje u Srbiji.

Oni su aktivno uključeni u radove oko izgradnje gasovoda “Južni tok“, a prema rečima Sijenka, razmatraju i poslovanje sa smederevskom železarom, na osnovu razgovora koje su vodili predsednici Tomislav Nikolić i Vladimir Putin.

Kompanija “Uralvagonzavod“ je, kako je istakao Sijenko, procenila da bi se poslovanje sa železarom u Smederevu mnogo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Nikolić je delegaciji “Uralvagonzavoda“ preneo zadovoljstvo zbog njihove namere da posluju u Srbiji, koja kako je istakao, postaje zemlja koja pruža dobru perspektivu stranim partnerima.

Kompanija "Uralvagonzavod", koja spada među 100 najvećih vojno-industrijskih kompleksa u svetu, u oktobru 2012. godine pominjana je u medijima kao mogući kupac "Železare Smederevo".

Predstavnici kompanije su tada rekli da postoje dve varijante - prva da u projekat uđu zajedno sa Vladom Srbije, a druga da samostalno pristupe kupovini sto odsto akcija Železare.

Ministar privrede u tehničkoj vladi Srbije Igor Mirović rekao je danas da za smederevsku Železaru ima mnogo zainteresovanih kompanija, ali da je o detaljima razgovora i bilo kakvim rezultatima o eventualnom strateškom partnerstvu rano govoriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: