Pušten u saobraćaj "Ibrahim Rugova"

Poslednja deonica auto-puta "Ibrahim Rugova" koji spaja Kosovo i Albaniju, završena je danas uključivanjem rasvete kod sela Mazgit, nedaleko od Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

19:50

Default images

Ta deonica auto-puta biće puštena u saobraćaj sutra ujutro.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je rekla u govoru da je auto-put dokaz da je Kosovo spremno da sopstvenim snagama čini velika dela koja olakšavaju komuniciranje, podstiču saradnju i povezuju zemlje i omogućavaju slobodno kretanja ljudi i robe.

"Auto-put je veličanstveno delo koje nas doživotno međusobno povezuje, omogućava nam da slobodno i bez prepreka komuniciramo, da razmenjujemo robu i koristimo sve naše resurse za razvoj i blagostanje našeg naroda", kazala je ona.

Jahjaga je ponovila da Kosovo gradi "državu ravnopravnih građana i sveobuhvatnu državu".

"Gradimo državu gde će se sloboda svakog građana poštovati, ceniti i unapređivati, u kojoj su zakon i Ustav osnova njene izgradnje, i
gde su odgovornost i obaveze za državu jednake za sve"
, kazala je kosovska predsednica.

Premijer Kosova Hašim Tači je ocenio da je uspešno završena izgradnja jednog od najvećih projekata i najavio da će uskoro početi novi, aludirajući na početak izgradnje auto-puta Priština-General Janković.

Auto-put ka Albaniji je ukupne širine 28 metara, sa četiri trake u svakom smeru širine po 3,7 metra i po dve pomoćne trake od 3 metra, uz zeleni pojas u sredini od četiri metra.

Prosečna projektovana brzina je 120 kilometra na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: