Kolubara:Sigurna proizvodnja struje

Rudarski basen Kolubara garantuje sigurnost u proizvodnji struje u narednom periodu, jer su ostvareni rezultati veći od planiranih, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

15:09

Default images

Kako se navodi, u Kolubari se otkopa 70 odsto ukupne proizvodnje uglja u zemlji, a popunjenost deponija termoelektrana ugljem, pred početak zimske sezone, iznad je plana.

"Zaposleni na površinskom kopu 'Tamnava-Zapadno polje' su početkom oktobra, tri meseca pre kraja godine, ispunili godišnji plan proizvodnje otkrivke od 24 miliona kubika", navodi se u saopštenju preduzeća.

Na površinskim kopovima Rudarskog basena "Kolubara" tokom prvih deset meseci 2013. proizvedeno je 25,4 miliona tona lignita, što je dva odsto više od plana.

Na deponijama TE "Nikola Tesla" je devet odsto više uglja nego što je planirano. Deponija TE ,Kolubara" je popunjena 28 odsto iznad plana, dok je popunjenost deponije TE "Morava" 23 odsto iznad bilansa, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: