"Moravski auto-put na proleće 100%"

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je da će gradnja Moravskog koridora, koji bi trebalo da poveže Koridor 10 i Koridor 11, početi na proleće, piše Danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

10:04

Default images

"CIP je već završio idejni projekat, do oktobra, kad ćemo biti u Pekingu, sve će biti gotovo i radove počinjemo na proleće sto posto“, rekao je Ilić na prezentaciji"Vrnjačka Banja - spremna za Evropu“, koja je povodom 145 godina turizma u tom poznatom turističkom mestu održana u beogradskom hotelu "Metropol“.

"Auto-put će biti završen za četiri godine“, rekao je tom prilikom državni sekretar u Ministarstvu za regionalni razvoj Dragan Stevanović .

Prezentaciji Vrnjačke Banje su prisustvovali mnogi predstavnici Srpske napredne stranke (šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Siniša Mali) koja je osvojila izbore u tom poznatom turističkom mestu.

Velimir Ilić je rekao da će Moravski koridor biti finansiran kineskim kreditom sa kamatom od dva odsto i grejs periodom od pet godina.

"To je najjevtiniji kredit na svetu“, rekao je Ilić.

Moravski koridor, odnosno auto-put Pojate-Preljina, trebalo je da počne da se gradi maja ove godine.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da restrukturiranje Hotelsko-turističkog preduzeća "Fontana“ završeno i da se očekuje da Agencija za privatizaciju objavi poziv za traženje novog vlasnika tog više puta neuspešno privatizovanog kompleksa hotela.

Novi vlasnik trebalo bi da tokom naredne dve godine uloži u "Fontanu“ 10 miliona evra, da podigne njenu kategorizaciju i da u roku od pet godina završi odavno započetu "Zvezdu 2“.

Đurović je najavio i da će u Vrnjačkoj Banji biti otvoren Fakultet za zdravstvo. Sledeće godine biće upisana prva generacija studenata.

Fakultet se otvara u saradnji sa Evropskim centrom za mir i razvoj i Univerzitetom Kragujevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: