LDP: Preduzeća su partijske kase

Liberalno demokratska partije smatra da je neophodna profesionalizacija javnih preduzeća jer ona funkcionošu kao "partijske kase" i prostor za partijske kadrove

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

19:48

Default images

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić smatra da problem koji je eskalirao u Kolubari nije nastao u Lazarevcu već predstavlja sliku zemlje u kojoj javna preduzeća funkcionišu kao partijske kase i mesta gde se nalazi prostor za partijske kadrove i da su zbog takvog načina rada uglavnom to nefikasni sistemi koji prave enormne gubitke.

"Činjenica da je neki direktor pošten ili nije pošten u Kolubari neće rešiti problem. Osnovno pitanje je čemu Kolubara i čemu sva ostala javna preduzeća služe i da li je njihov cilj da budu sponzori svega u Lazarevcu i sponzori svega u Srbiji i ustanove za kupovinu socijalnog mira ili je njihov cilj kao na primeru Kolubare da proizvedu ugalj i da na kraju godine ostvare profit i zadovolje potrebe građana", rekao je Đurić.

On tvrdi da u Srbiji niko osim LDP-a ne razmišlja o javnom sektoru na takav način.

"Imate primer da je Aerodrom Beograd sponzor Košarkaškog kluba 'Radnički Kragujevac' i niko ne vidi potrebu za tim sponzorstvom osim ako imamo u vidu da je počasni predsednik tog kluba Mlađan Dinkić, a da je direktor Aerodroma iz njegove partije", rekao je Đurić.

Đurić smatra da će pažnja javnosti u vezi hapšenja zbog zloupotreba u javnom sektoru trajati nekoliko nedelja, a da će se u izbornoj kampanji ponovo slušati priče o "velikim uspesima" javnih preduzeća.

Menadžer Opštinskog odbora LDP Lazarevac Bojan Tanasijević je rekao da je hapšenje zbog zloupotreba i malverzacija u rudarskom basenu Kolubara, očekivano i dodao da u Lazarevcu sve više postoji razumevanje za stav LDP da je neophodna profesionalizacija javnih preduzeća.

On je dodao da je Kolubara samo simbol za sve gubitaše u Srbiji od 2000. godine, navodi se

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: