Vučić: 100 mlrd. evra za 10 godina

Zamenik predsednika SNS Vučić kaže ta stranka očekuje da će u narednih 10 i više godina u Srbiju dovede investitore koji će uložiti do 100 milijardi evra.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.09.2011.

14:22

Default images

"Ljudi na vlasti su spiskali 100 milijardi evra koji su ušli u ovu zemlju, a mi ćemo naći investitore koji će uložiti otprilike istu sumu", rekao je Vučić.

Kako kaže, plan SNS nije da se država zadužuje, već da se daju koncesije i da se obezbedi slobodno preduzetništvo, a ne da se, kao do sada, daje reket za stranku i činovnike.

"Banda koja je otela 100 milijardi od građana, oni se nekome smeju i imaju obraz da se s bilo kim sprdaju oko bilo čega", naglasio je Vučić.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić najavio je u sredu da će, ako ta stranka dođe na vlast, država uz pomoć stranih investitora uložiti i do 100 milijardi evra u dva ogromna projekta: industrijsku zonu od Novog Sada do Beograda i u plovni put kroz Srbiju ka Egejskom moru.

Način na koji Nikolić namerava da privuče toliki novac u Srbiju nije ulio previše nade ekonomistima niti političkim suparnicima naprednjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

243 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: