Jeremić: Kriza utiče na širenje EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić kaže da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2011.

19:49

Default images

Jeremić je izrazio uverenje da i zemlje Balkana i članice EU imaju zajednički cilj da se širenje EU nastavi i da se ubrza.

On je rekao da treba da se "vidi i koje su prepreke širenju (EU) i da se tom procesu daju nova snaga i energija, bez obzira na to što živimo u teškim vremenima i što su prilike na starom kontinentu daleko od sjajnih".

"Mislim da će ekonomska kriza imati svoje političke posledice ne samo po političke odnose unutar same Evropske unije, već i na proces širenja", procenio je Jeremić na nezvaničnom "Gimnih" Forumu ministara EU-Zapadni Balkan.

"Tu nema nikakve nedoumice - to je neizbežno, ali verujem da će odneti prevagu čvrsta većina u EU, koja se zalaže i podržava širenja EU na Zapadni Balkan", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: