Kako će izgledati stadion u Srbiji gde će moći da se igraju "najbolje evropske utakmice"? FOTO

"Gradićemo velelepni stadion, imaće kapacitet da primi 20.000 ljudi. To će biti stadion kakav Kragujevac i Šumadija zaslužuju".

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

10:20

Kako će izgledati stadion u Srbiji gde će moći da se igraju
Buduæi stadion u Kragujevcu; Foto: ''PRO-ING '' doo

Ovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao je juče projekat izgradnje novog stadiona u Kragujevcu, na mestu sadašnjeg popularnog Čika Dače.

Kako je dodao predsednik, to će biti treći ili četvrti stadion po veličini u Srbiji, po svim najvišim evropskim standardima, da mogu da se igraju najbolje evropske utakmice.

Podsetimo, prema ranijim najavama, stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrednost investicije je 40 miliona evra.
Foto: ''PRO-ING '' doo
"Svi stadioni koje ćemo ili renovirati ili graditi nove biće u potpunosti uskladjeni sa evro četiri standardom koji propisuje UEFA", poručio je u junu prošle godine ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Želja im je, dodao je, da Srbija vrati vrhunski fudbal, da vrati mogućnost da organizujemo i međunarodna takmičenja, da opet budemo prepoznati na međunarodnoj fudbalskoj mapi sa jakom fudbalskom sportskom infrastrukturom
Foto: ''PRO-ING '' doo
Bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić istakao je tada da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i da će se raditi potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Nikolić je rekao i da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Inače, izgradnja novih stadiona planirana je za više mesta u Srbiji, među kojima su Zaječar, Loznica, Leskovac, Vranje, Kraljevo, Subotica i Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: