Ukida se roming u regionu: "Nema nikakvih ograničenja, kao u EU" VIDEO

Od prvog jula ukida se roming u regionu.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

10:34

Ukida se roming u regionu:
Foto: Shutterstock/RossHelen

Kako će to funkcionisati u praksi? Ima li skrivenih troškova? Postoje li ograničenja?

"Prvog jula će se desiti poslednja faza primene sporazuma o snižavanju cena rominga u regionu, odnosno o snižavanju tarifa u romingu na teritoriji Zapadnog Balkana. To pokriva Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, BiH i Severnu Makedonije", kaže za Prvu TV pomoćnik ministra za turizam, trgovinu i telekomunikacije Milan Dobrijević.

"Od 1. jula imamo status poput onoga koji imaju države članice EU za svoje građane. To znači da ćete minute poruke i data saobraćaj svog nacionalnog operatora moći koristiti i u mrežama drugih operatora po istim cenama", objašnjava on.

"Sve se tretira kao nacionalni saobraćaj", kaže Dobrijević i dodaje da korisnici ne moraju ništa da aktiviraju kako bi to zaživelo.

"Grčka ne ulazi u teritoriju Zapadnog Balkana, ona je u EU i nije moguće na isti način regulisati to pitanje. Međutim, radimo na podsticanju operatora za zaključivanje međusobnih sporazuma kako bi se došlo do nižih cena rominga i konačno do istog sistema. Imamo pozitivne indikacije da će cene u njihovom delu ići nadole jako. Očekujemo već od 1. jula značajno niže cene", kazao je Dobrijević.

Opširnije u video-priloga:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: