Hrvatski mediji: Najskuplji put u istoriji Srbije raspao se nov

Nov auto-put raspao se pre puštanja u saobraćaj, opisuju hrvatski mediji situaciju na deonici našeg Koridora 11.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

15:15

Hrvatski mediji: Najskuplji put u istoriji Srbije raspao se nov
(Foto: Thinkstock)

Poslovni dnevnik piše da zbog korišćenja nekvalitetnog materijala deonica od Uba do Lajkovca mora da se ruši i gradi ponovo.

Deonica Koridora 11 Ub-Lajkovac je put koji nije ni otvoren, a gradi se iznova. To je i najskuplji auto-put u istoriji Srbije, jer je u 12,5 kilometara uloženo gotovo 100 miliona dolara, piše taj portal pozivajući se na naše medije.

Tamošnji mediji podsećaju i da su rokovi pomerani svake godine, da je utvđeno da je asfalt pun oštećenja i da je ove godine počela sanacija, koja će koštati najmanje 10 miliona evra.

Zbog loših radova na deonici Ub-Lajkovac Ministarstvo građevinarstva podnelo je prošle godine prijave protiv 13 odgovornih, s bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem na čelu. Najavljene su i nove prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: