Putin sa tajkunom u Kini: Svet će čuti za ovaj dogovor

Rusija i Kina potpisale su ugovor o osnivanju novog investicionog fonda prvobitnog kapaciteta od 1,5 milijardi juana (234 miliona dolara).

Izvor: B92

Subota, 09.06.2018.

09:51

Putin sa tajkunom u Kini: Svet će čuti za ovaj dogovor
Foto: Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ovaj fond će pružati finansijsku podršku industrijskim projektima u Rusiji i Kini.

Ugovor su potpisali Rusko-kineski investicioni fond i dve kineske kompanije Suijun kapital i Dadženg investment grup, prenosi agencija Rojters, dodajući da je krajnji cilj fonda da ima kapital od pet milijardi juana.

"Fond će učestvovati u implementaciji strateški važnih investicionih projekata, fokusirajući se na Centralni federalni distrikt, Daleki istok Rusije i severoistočni deo Kine", izjavio je direktor Ruskog direktnog investicionog fonda, Kiril Dmitrijev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sastankom sa predsednikom Kine Sijem inpingom u Pekingu otpočeo zvaničnu posetu toj zemlji, a u njegovoj delegaciji je, kako javlja Rojters, pozivajući se na dokumenta Kremlja, i ruski tajkun iz sektora aluminijuma Oleg Deripaska.

Ministarstvo finansija SAD u aprilu ove godine uvelo je sankcije protiv Deripaske i njegovih kompanija, uključujući "Rusal", zbog, kako je saopšteno, "malignih aktivnosti" Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: