Stanarima otkucava: Rok još 8 dana, sledi prinudna

Većina zgrada u Srbiji još nema upravnike. Za osam dana ističe zakonski rok, pa O2.TV proverava zašto samo 15 odsto zgrada ima izabrane upravnike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2017.

16:27

Stanarima otkucava: Rok još 8 dana, sledi prinudna
Foto: Thinkstock

Moderno uređena i održavana zgrada - interfon, video-nadzor, cveće....Upravnik jedne ovakve zgrade je univerzitetski profesor, a njenu obnovu platili su stanari.

Ipak, ova zgrada jedna je od retkih, jer sedam dana pred istek zakonskog roka svega 15 odsto zgrada ima upravnike.

A na pitanje da li su problem finansije ili nešto drugo, profesionalni upravnik Stanimir Spasić odgovara:

"Doći ćemo u situaciju da komunalne inspekcije izlaze i opominju ih, videćemo da li će tu biti kazni, ali moraju podići svest o kulturi stanovanja da nam otvore ulaze i prihvate."

Ovu tvrdnju potvrđuje i nedavno održana izložba neodržavanih zgrada na teritoriji cele Srbije. Građani koji još nisu izabrali upravnike nisu preterano zainteresovani.

Mnogi se nadaju da će postavljeni rok, 12. decembar 2017. biti produžen i da će što manje zgrada dobiti prinudnu upravu koja sledi ako stanari ne uspeju da se dogovore o podeli vlasti pod svojim krovom.

Odluku o visini naknade koju će stanari plaćati u slučaju prinudne uprave donosi opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: