Šok u Nemačkoj: Šta se dešava, karte skuplje i 4x

Pre dve nedelje propala je nemačka avio-kompanija Er Berlin, a statistika pokazuje da su otada karte za domaće letove u Nemačkoj u proseku poskupele 32,5 odsto.

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

09:05

Šok u Nemačkoj: Šta se dešava, karte skuplje i 4x
Foto: Gettyimages

Taj zabrinjavajući podatak objavio je nemački portal MyDealz.de nakon što je analizirao cene karata na 25 kratkih i srednje dugih letova u oktobru i novembru.

Od propasti Er Berlina tražnja za kartama je premašila ponudu na mnogim letovima pa su zbog toga porasle i cene. Direktor u Lufthansi Karsten Špor procenjuje da trenutno nedostaje oko 60.000 mesta na domaćim letovima u Nemačkoj.

Najekstremniji slučaj koji je pronašao nemački portal je onaj za povratnu kartu između Minhena i Dizeldorfa koja je skuplja četiri puta nakon propasti nemačke avio-kompanije. Putovanje vikendom može biti i tri puta skuplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: