BG: Velika promena, biće kao u krugu dvojke

Grad Beograd raspisaće konkurs za privatno-javno partnerstvo za prigradski prevoz, što će žiteljima prigradskih naselja omogućiti veći komfor u autobusima.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

08:26

BG: Velika promena, biće kao u krugu dvojke
Foto: Thinkstock

Predviđen je i veći broj linija.

Odluku o raspisivanju konkursa donela je Skupština grada, a predsednik Nikola Nikodijević rekao je da će prigradski prevoz funckionisati drugačije nego do sada.

"Povećava se broj linija, sktrikno je propisano kakav treba da bude komfor u autobusima - da budu klimatizovani, imaju video nadzor, radi veće bezbednosti", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, ideja nadležnih je da se ljudi iz prigradskih opština, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca... podjednako udobno i komforno voze kao i svi ostali iz centra Beograda.

"Beograđane ne delimo na više kategorija, svi su isti bez obzira da li žive u krugu dvojke ili u drugim opštinama", rekao je Nikodijević.

Odbornici su usvojilli izmene odluke o javnoj rasveti, kojima se omogućava da se javna rasveta uključuje prema potrebi, u odnosu na vremenske prilike - oblačnost, vidljivost, a ne po kalendaru paljenja.

O tome će, ubuduće, na dnevnom niovu odlučivati nadležni sekretarijat, a ne gradski odbornici, kao do sada.

Usvojene su i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor nad kojim grad ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i cenovnik usluga organizacionih jedinica Gradske uprave.

Odbornici su dali saglasnost na rebalans programa poslovanja za 2016. "Gradskog stambenog", na odluke o raspodeli neto dobiti za prošlu godinu "Gradskog stambenog" i Urbanističkog zavoda Beograda, kao i na odluku u pokriću gubitka iz ranijih godina "Beograd puta".

Usvojene su i izmene osnivačkih akata nekoliko komunalnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: