Proširuje se još jedan krak za Most na Adi

Za petnaestak dana počeće nastavak rekonstrukcije pristupnih puteva do mosta na Adi koje će raditi firma "AR gradnja“.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2015.

11:49

Default images
(Foto: Beobuild)

U projektu završetka severnih pristupnih puteva mosta preko Ade postoji rekonstrukcija raskrsnice ulica Tošin bunar i Nikole Dobrovića.

Prethodne nedelje završen je tenderski proces za taj deo radova i posao na proširenju ove raskrsnice dodeljen je domaćem preduzeću AR Gradnja.

Rekonstrukcija na ovom delu Tošinog bunara dugo je bila odlagana zbog pravno-imovinskih problema u prethodnim godinama, pa je deo ulice ostao nerekonstruisan, što izaziva velike saobraćajne i bezbednosne probleme. Projekat rekonstrukcije raskrsnice na Tošinom bunaru uključuje proširenje ulice u dužini od oko 200 metara, omogućavajući nesmetano funkcionisanje buduće raskrsnice na ukrštanju Tošinog bunara i UMP-a. Ovo ukrštanje biće rekonstruisano u raskrsnicu sa punom četvorokrakom vezom i novom regulacijom, što će značiti i konačno uklanjanje ovog uskog grla, piše Beobuild.

Radiće se i temeljna zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, radovi na elektroenergetskim vodovima i nadzemnim instalacijama. Vrednost ugovorenih radova je 107.504.390 dinara i finansira se iz budžeta Direkcije za izgradnju grada. Rok za izvođenje radova je 149 dana od uvođenja izvođača u posao. Sada se pribavljaju odgovarajuće saglasnosti, a očekuje se da radovi počnu u drugoj polovini decembra.

Pored ovog tendera, na UMP-u je tražen i izvođač za probijanje pružnog nasipa i izgradnju podvožnjaka koji će povezati Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije. Nakon inicijalnog poziva za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na ovom projektu i kasnijeg produženja roka nijedna kompanija se nije prijavila, pa je postupak nabavke i zvanično obustavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: