Svet

Četvrtak, 24.06.2021.

19:16

U ratu za talente Amazon pobedio Ford

U ratu za talente između automobilske i tehnološke industrije u SAD, kompanija Ford gubi svog glavnog tehnološkog direktora koji prelazi u Amazon.

Izvor: Tanjug

U ratu za talente Amazon pobedio Ford
Foto: Epa/WILL OLIVER

Ford je potvrdio danas da će glavni direktor za tehnologiju Ken Vašington, koji je došao u kompaniju 2014. godine iz Lokid Martina, napustiti proizvođača automobila iz Detroita 16. jula, prenosi CNBC.

On će se pridružiti timu Amazonu kao potpredsednik za softverski inženjering u Sanivejlu, u Kaliforniji, prema internom dopisu Forda zaposlenima.

Odlazak Vašingtona je veliki udarac za američkog proizvođača automobila, koji namerava da ubrza ulaganja vredna milijarde dolara u razvoj električnih i autonomnih vozila, shodno novom planu o zaokretu proizvodnje generalnog direktora Džima Farlija.

Džim Bukovski, koji je bio nadležan za istraživanje i dizajn električnih i elektronskih sistema, preuzeće privremeno dužnost šefa Fordovog istraživačkog i inženjerskog tima, dok se ne nađe stručnjak koji bi trajno nasledio Vašingtona, saopšteno je iz Forda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

21 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

4 h

Podeli: