Srpska premijera: Citroen C4 Cactus

Novi Citroenov krosover - C4 Cactus, predstavljen je na novinarskoj prezentaciji pre zvanične sajamske premijere koja će se održati na Salonu automobila u Beogradu. Ovaj model već je dostupan na našem tržištu po početnoj ceni od 12.990 evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

15:27

Default images

Citroen C4 Cactus jedan je od aktuelnih modela koji unosi novine u automobilski dizajn. Prilikom njegovog konstruisanja inženjeri su bili fokusirani na dizajn, komfor, korisne tehnologije i niske troškove nabavke i eksploatacije vozila.

Ono što ga posebno izdvaja su "airbump" dodaci - odnosno spoljni vazdušni jastučići, koji treba da spreče manja oštećenja karoserije, poput ogrebotina ili sitnih udaraca do kojih može da dođe u vožnji u gradu i na parkinzima.

Najizloženiji delovi vrata, ugaoni elementi blatobrana i centralni segment vrata prtljažnika obloženi su ovim specijalnim, gipkim materijalom koji apsorbuje slabije udarce.
Osim toga, izbačene su gotovo sve konvencionalne komande i dugmići, a umesto njih postavljen je ekran dijagonale 7 inča osetljiv na dodir, pomoću koga se kontrolišu funkcije i razni sadržaji u automobilu.

Prednji vazdušni jastuk za suvozača nalazi se u konstrukciji krova kako bi suvozač imao više mesta u kabini, a među opcijama je i panoramski krov sa zaštitom od spoljne toplote.

Na našem tržištu u ponudi su tri pogonske jedinice: 1.0 litarski trocilindrični turbo-benzinac sa 82 ks, eHDI dizel motor sa 92 ks i BlueHDI dizelaš koji proizvodi 100 ks.

Benzinski model pogonjen je ekonomičnim Pure Tech motorom, koji prema fabričkim podacima u kombinovanoj vožnji prosečno troši 4,6 l/100km, u verziji sa petobrzinskim manuelnim menjačem.
Citroen posebno izdvaja novi Blue HDi motor sa 100 ks, sa prosečnom potrošnjom od 3,4 l/100 km, takođe u paru sa petostepenim manuelnim menjačem. Osim toga, ovaj model u atmosferu emituje svega 82 g CO2/km.

Početna cena Citroena C4 Cactus u Srbiji je 12.990 evra, koliko treba izdvojiti za benzinca sa 82 ks i osnovnim paketom opreme Live. Cena za model sa istim motorom i srednjim paketom opreme Feel, je 13.990 evra.

Najjeftiniji Cactus kojeg pokreće dizel motor je Blue HDi sa 100 ks. Cena ovog modela u baznom paketu iznosi 15.290 evra.

Isti dizelaš, sa najvišim paketom opreme Shine košta 17.590 evra.

Pročitajte više o modelu Citroen C4 Cactus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: