Mercedes S klase Coupe zablistao u Ženevi

Samo mesec dana nakon internet prezentacije, Mercedes je prikazao svoj novi najluksuzniji kupe na jednoj sajamskoj manifestaciji. U početku, S klasa kupe biće ponuđena ekskluzivno u verziji S500 sa 4.7 litarskim V8 motorom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2014.

15:05

Default images

Naslednik CL klase, naprestižnijeg i najluksuznijeg Mercedesovog kupea, dugačak je 5.027 mm, širok 1.899 mm i visok 1.411 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.945 mm, a kupcima će biti ponuđen sa alu felnama čije su dimenzije 18 do 20 inča.

Dizajn spoljašnjosti je većim delom preuzet od istoimenog koncepta koji je Mercedes poredstavio na sajmu automobila u Frankfurtu.
Enterijer je za nijansu manje futuristički u poređenju sa konceptnim vozilom i dosta podseća na limuzinu S klase, pre svega po izgledu i sadržajima centralne konzole i digitalnoj instrument tabli.

Vozaču je osim dva velika ekrana, jednog na kome se očitavaju instrumenti, i drugog, koji pripada multimedijalnom sistemu, dostupan i "head-up" displej, koji najvažnije parametre vožnje projektuje na vetrobransko staklo.
Mercedes S klase Coupe opremljen je i poboljšanim Magic Body Control sistemom oslanjanja, koje se automatski prilagođava uslovima puta.

Osnovna ideja je da se putnicima pruži maksimalna moguća udobnost u vožnji, bez obzira koliko je podloga po kojoj se automobil kreće neravna.

Kod kupea, sistem je dodatno unapređen i omogućava blago naginjanje automobila u krivinama kako bi, slično vozaču motocikla ili skijašu koji skreće, na putnike delovala manja bočna sila. Sistem funkcioniše pri brzinama od 30 do 180 km/h.
Na početku prodaje, Mercedes S klase Coupe biće dostupan kupcima u verziji S500 sa 4.7 litarskim V8 motorom koji proizvodi 455 ks (335 kW) i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pogledajte deo atmosfere sa ženevske premijere ovog modela:



Pogledajte galeriju fotografija sa ženevskog auto-salona.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: