Prvi pogled u unutrašnjost Mercedesa C klase za 2014.

Mercedes nam otkriva detalje nove C klase na kašičicu. Ovog puta u prilici smo da zavirimo u kabinu i upoznamo se sa enterijerom i pojedinim sistemima automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

08:55

Default images

Prve fotografije unutrašnjosti potvrđuju da Mercedes sledi dizajnerski trend najnovije generacije automobila ovog proizvođača.

Instrument tabla, položaj ekrana multimedijalnog sistema, kružni oblik pet otvora za ventilaciju, izgled upravljača, i drugih elemenata podseća na enterijer modela CLA. Ipak, sve deluje luksuznije i prefinjenije.
Mercedes će kao standard kupcima ponuditi 7 inčni displej multimedijalnog uređaja, dok se kao opcija može dobiti ekran od 8,4 inča. Obe varijante imaju oblik tablet uređaja i smeštene su na vrh centralne konzole.
Osim toga, doplatne opcije obuhvataju i "head-up" displej koji projektuje informacije bitne za vožnju na vetrobransko staklo ispred vozača, kao i "touch-pad" kontrole koje se nalaze na centralnoj konzoli između vozača i suvozača i pomoću kojih se upravlja funkcijama multimedijalnog sistema.
Zahvaljujući podacima koje dobija preko GPS-a, klima uređaj imaće opciju da automatski isključi ubacivanje spoljnjeg vazduha pre ulaska automobila u tunel. Na taj način, sprečiće se ulazak izduvnih gasova u kabinu.

Suvozačevo sedište biće opremljeno senzorom koji će automatski isključivati opciju evenutalne aktivacije vazdušnog jastuka kada se instalira dečije sedište.
U zavisnosti od izbora motora, kupci će moći da naruče opciono Airmatic vazdušno oslanjanje i izaberu jedan od 4 nivoa podešavanja ogibljenja: Comfort, ECO, Sport i Sport Plus.

Sistem omogućava i automatsko podešavanje visine oslanjanja vozila. Pri velikim brzinama na autoputu, automobil će se sam spustiti kako bi se poboljšala aerodinamička svojstva i smanjila potrošnja.

Pogledajte više fotografija unutrašnjosti Mercedesa C klase za 2014.

Saznajte više o novom Mercedesu C klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: