Automobili

Ponedeljak, 01.07.2013.

10:47

Stiže još jedan atipični BMW

Retko ko bi na osnovu ovih fotografija maskiranog prototipa mogao da zaključi da se ispod kamuflaže krije novi BMW-ov model.

Izvor: B92

Default images

BMW je još na auto-salonu u Parizu u septembru 2012. nagovestio jedan od pravaca kojim će se kretati u budućnosti kada je reč o novim koncepcijama svojih automobila.

Predstavljanje Active Tourer Concepta iznenadilo je mnoge ljubitelje bavarske premijum marke. Automobil sa MPV karakteristikama i prednjim pogonom sigurno nije prvo na šta pomislite kada čujete reč BMW.
Foto: worldcarfans.com
U međuvermenu, nastavljen je rad na serijskom modelu pod oznakom BMW Serije 1 GT, koji je baziran na konceptu iz Pariza, a osim verzije sa 5 sedišta, izgleda da je u pripremi i MPV model u kome će biti mesta i za treći red sedišta i 7 putnika.

Vozilo koje je fotografisano tokom testiranja na stazi Nirburgring primetno je duže od BMW-a Active Tourer, a očekuje se da BMW pored verzije sa prednjim pogonom ponudi i model kod kojeg će se snaga prenositi na sva 4 točka.
Foto: worldcarfans.com
Ispod haube naći će se 1.5 litarski TwinPower turbo-benzinac. Nemački proizvođač najavio je da će ovaj motor biti dostupan u nekoliko verzija, od 90 kW/122 ks, pa do 165 kW/224 ks.

Pored benzinskih, na raspolaganju će biti i dizel jedinice snage od 60 kW/82 ks do 135 kW/184 ks.

Pročitajte više o BMW Active Tourer Conceptu.

BMW planira više novih modela na platformi sa prednjim pogonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: