Automobili

Sreda, 30.01.2013.

09:47

Parada Aventadora u Majamiju

U Majamiju je u ponedeljak 28. januara održana prezentacija Aventador Roadster, a u čast pedesetogodišnjice Lamborghinija priređen je defile u kojem je učestvovalo 40 vozila ove čuvene automobilske marke.

Izvor: B92

Default images

Za promociju Aventadora sa otvorenim krovom Lamborghini je izabrao sunčanu Floridu, a prezentaciju je vodio lično izvršni direktor kompanije, Stephan Winkelmann.

"Aventador Roadster je najuzbudljiviji Lamborghinijev serijski model do sada i ne mogu da zamislim bolju lokaciju od Majamija za njegovo predstavljanje", rekao je Winkelmann.

Manifestacija je održana u sklopu desetodnevnog obeležavanja Lamborghinijevog jubileja - pola veka od proizvodnje prvog sportskog automobila.

Pogledajte detalje sa događaja u Majamiju:



Na prezentaciji je prikazano 12 primeraka Aventadora Roadster, a nakon defilea gradskim ulicama, održana je test vožnja pet automobila na pisti Međunarodnog aerodroma u Majamiju.
Lamborghini Aventador Roadster ima ručno sklopivi krov koji je napravljen od ugljeničnih vlakana i težak je samo 6 kilograma.

Za pogon ovog modela upotrebljen je isti V12 atmosferski motor kao kod standardnog Aventadora, koji isporučuje 700 ks i 690 Nm obrtnog momenta. Motor je opremljen Stop/Start sistemom, kao i sistemom za deaktivaciju nepotrebnih cilindara, a povezan je sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Da bi iz mesta stigao do 100 km/h Roadsteru je sa podignutim krovom potrebno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Pročitajte više o modelu Lamborghini Aventador Roadster.

Pogledajte demonstraciju montaže krova Aventadora Roadster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: