Renault Megane SUV za 2015.

Reanult planira da 2015. godine u svoju gamu uključi kompaktni SUV automobil na bazi modela Megane. Dizajn ovog vozila delimično će biti pod uticajem koncepta Captur koji je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2011.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

12:55

Default images

Megane krosover suprotstaviće se na tržištu modelima poput Peugeota 3008. U Renaultu očekuju da iskustvo njihovog partnera Nissana sa modelom Qashqai doprinese uspehu novog SUV vozila.

Dva modela, Megane SUV i Qashqai, takođe će imati i zajedničku platformu i neke mehaničke komponente, a na osnovu dostupnih informacija, britanski Auto Express objavio je nezvanične rendere Renaultovog kompaktnog krosovera.

Izgledom, prednji deo automobila ličiće na Renaultove koncepte DeZir i Captur, što će najuočljivije biti na maski hladnjaka i farovima sa LED tehnologijom.

Planirano je da Renaultov novi krosover bude postavljen na 18 inčne aluminijumske točkove, dok bi dužina vozila bila slična dužini Qashqaija i iznosila bi oko 4,5 m. Za razliku od Nissanovog krosovera, Megane SUV bio bi isključivo ponuđen kupcima u verziji sa 5 sedišta – varijanta sa sedam sedišta nije predviđena.
Novi Renaultov model imaće pogon na prednjim točkovima, a biće dostupan sa paletom motora koja će, pored ostalih, uključivati 1.2 litarski turbo-punjeni benzinski agregat sa 115 ks i 1.6 litarski turbo-dizel sa preko 150 ks.

Pored šestostepenog ručnog menjača, u opciji će biti i menjal sa duplim kvačilom.

U Renaultovoj gami Megane SUV zauzeće mesto iznad još jednog novog krosovera koji će deliti platformu sa Nissanom Juke, a koji bi trebalo da bude predstavljen 2014. godine.

Pročitajte o konceptu Renault Captur iz 2011.

Vozili smo Nissan Qashqai 1.6 dCi.

Vozili smo Peugeot 3008 1.6 HDi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: