Automobili

Subota, 26.05.2012.

16:04

BMW Z4 Zagato kupe

BMW je objavio fotografije koncepta kupea koji je nastao u saradnji sa kompanijom Zagato, a koji je zasnovan na modelu Z4.

Izvor: B92

Default images

Najnoviji model kojim se pozabavio čuveni italijanski dizajnerski studio jeste BMW Z4.

U viziji kompanije Zagato, Z4 ima ručno napravljenu karoseriju od aluminijuma, naglašene blatobrane i agresivniji izgled prednjeg dela automobila.
Svoj karakterističan pečat Zagato je ostavio na krovu i zadnjem dela vozila. Krov ima prepoznatljivo, dvostruko talasastno zaobljenje, dok je donji deo zadnjeg branika pretvoren u masivni difuzor sa dve simetrično postavljene izduvne cevi.

BMW Z4 Zagato kupe obojen je u ekskluzivnu Rosso Vivace nijansu crvene, a automobil ima i posebno dizajnirane petokrake 19 inčne alu felne.
Promene u enerijeru svedene su na premijum kožne materijale koji su prošiveni kontrastnim crvenim koncem, dok je u naslone za glavu utisnut Zagato logo.

BMW nije saopštio više informacija o pogonskom agregatu koji pokreće Z4 Zagato, osim da je reč o "motoru visokih performansi". Najsnažnija verzija aktuelnog BMW Z4 roudstera ima šestocilindrični 3.0 litarski twin-turbo agregat od 340 ks i obrtnim momentom od 540 Nm.
Postavlje se pitanje da li će Z4 Zagato kupe dobiti svoju serijsku verziju? I u BMW-u i u Zagatu ističu da ovde nije reč o klasičnom konceptu za pokazivanje, već o potpuno funkcionalnom vozilu koje je registrovano za vožnju i testirano na stazi pri velikim brzinama.

Međutim, iz bavarskog proizvođača nisu saopštili da li će se odlučiti za serijsku proizvodnju modela Z4 Zagato.

Kao i obično kada je reč o ovakoj vrsti koncepta, BMW, poput ostalih auto-kompanija, čeka povratne reakcije i utiske automobilske javnosti, pre nego što donese konačnu odluku o proizvodnji.

Pogledajte galeriju fotografija BMW Z4 Zagato kupe.

Pročitajte o modelu Aston Martin Zagato V12.

Vozili smo BMW Z4 sDrive35i.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: