Automobili

Petak, 03.02.2012.

08:35

Usporen saobraćaj, otežano kretanje

Glavne saobraćajnice u Beogradu su prohodne, ali se od jutarnjih časova vozila po njima kreću otežano zbog snega koji u glavnom gradu pada od četvrtka uveče i koga, zbog niske temperature i intezivnih padavina, ima i na kolovozu.

Izvor: B92

Default images

Glavni dežurni inženjer Zimske službe "Beograd puta" Milorad Pucarević izjavio je da se intenzivno čisti sneg sa glavnih ulica u Beogradu, ocenivši da su saobraćajnice prohodne za saobraćaj i u velikoj meri očišćene od snega koji intenzivno pada.

"Glavne saobraćajnice su uglavnom prohodne, iako se saobraćaj odvija otežano, a snega ima ponegde na kolovozu zbog veoma niske temperature", rekao je Pucarević Tanjugu.
On je istakao da su za održavanje gradskih saobraćajnica u svih 17 opština angažovani puni kapaciteti i mehanizacije, odnosno 90 kamiona i 36 specijalnih malih vozila, kao i 21 kamion za održavanje regionalnih i magistralnih puteva.

Nadležne ekipe za čišćenje nalaze se na ulicama i intenzivno čiste sneg sa glavnih saobraćajnica, a, kako je rekao, radiće se i na čišćenju ulica drugog prioriteta.

Za održavanje saobraćajnica koristi se so i kalcijum-hlorid, rekao je Pucarević i dodao da u "Beograd putu" prate vremensku situaciju.
U Žutom taksiju je Tanjugu rečeno da saobraćaj bolje funkcioniše u centralnim gradskim ulicama, dok je otežan u sporednim zbog više snega na kolovozu.

Takođe, saobraćaj je otežan i u rubnim delovima Beograda, a naročito na usponima.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: