Automobili

Sreda, 22.03.2023.

23:26

Vozači će prijavljivati jedni druge pomoću kamere u automobilu i aplikacije? ANKETA

Kamere u vozilima su nepresušna riznica podataka, a policija je sada smislila kako da se okoristi njima.

Izvor: Izvor: Revijahak.hr

Vozači će prijavljivati jedni druge pomoću kamere u automobilu i aplikacije? ANKETA
Foto: GOLFX/Shutterstock

Britanski kraljevski automobilski klub (RAC) najavljuje novu aplikaciju. Kako navode, biće dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu već od maja i omogućiće vozačima da prijave jedni druge direktno policiji, sa video dokazima za prekršaje kao što su prolazak kroz crveno, nekorišćenje žmigavca, upotreba mobilnog telefona i prekoračenje brzine.

Kreator aplikacije, Aleksij Afonin, nedavno je održao sastanke sa policijom. Ukratko, uz pomoć aplikacije video dokaz prekršaja mogao bi da se postavi na server policije čim vozač koji je to snimio zaustavi svoje vozilo na bezbednom mestu.

Ali ima i mnogo nedoumica. Broj prijava mogao bi da raste eksponencijalno, a policija bi tada teško mogla da procesuira sve slučajeve. Svako može da preuzme aplikaciju i prijavi nekog drugog, ali treba pregledati toliki dokazni video materijal.

Aplikacija nosi logičan naziv dashcamUK i za sada će biti dostupna samo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Da li biste vi koristili ovu aplikaciju da je nekim slučajem dostupna u Srbiji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: