Automobili

Utorak, 28.12.2021.

09:11

Poslednji Mohikanac: Renault proizvodi samo jedan R.S. model, a i on se uskoro gasi

Oproštajna serija R.S. Finale ograničena je na 100 primeraka

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Poslednji Mohikanac: Renault proizvodi samo jedan R.S. model, a i on se uskoro gasi
Foto: Renault promo

Sportska (pod)marka francuskog proizvođača R.S. ili Renault Sport iznedrila je neke sjajne sportske automobila sa prednjim pogonom – setimo se samo Renaulta Clio 2 i 3 R.S. ili Renaulta Megane 2 (posebno Cup verzije ) i 3 R.S.

Nova vremena, novi običaji – Renault je polako zatvarao svoju R.S. knjigu, koja je sad spala na samo jedno slovo.

Model koji u Evropi pripada brendu Dacia, Sandero druge generacije, u Brazilu se prodaje kao Renault. On ima R.S. verziju, koja se sada gasi zbog strožih ekoloških propisa.

Oproštajna serija R.S. Finale ograničena je na 100 primeraka, upravo je predstavljena i donosi neka iznenađenja.
Foto: Renault promo
Dodaci koji se odnose na Sandero R.S. Finale uključuju R.S. kačket, privezak za ključeve i novčanik, kao i poster ovog sportskog automobila. U duhu jeftnijeg vozila ni pokloni nisu raskošni.

Tu je takođe metalna pločica na centralnoj konzoli sa oznakom finalne serije i proizvodnim brojem.
Foto: Renault promo
Osim tvrđeg ogibljenja, ovaj Sandero ima 2.0-litarski atmosferski motor sa 150 konjskih snaga, uparen sa manuelnim 6-brzinskim menjačem.

Sandero R.S. debitovao je 2015. i bio je jedini R.S. model razvijen izvan Francuske. Auto od 0 do 100 km/h stiže za 8 sekundi i razvija maksimalnih 202 km/h.

Inače, ulogu sportskih Renaulta uskoro će preuzeti marka Alpine… Biće to niz električnih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: