Koje marke automobila smo najviše kupovali poslednjih meseci

Tokom trećeg kvartala 2020. godine, u Srbiji je zabeležen rast broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

18:00

Koje marke automobila smo najviše kupovali poslednjih meseci
Foto: B92/NÆ

U periodu jul-septembar, najbrojnije marke među novoregistrovanim vozilima bile su Volkswagen, Opel, Peugeot, Audi i Renault, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Kod putničkih automobila novijeg datuma, kada je reč o pogonskom gorivu, najzastupljeniji je benzin, a na putevima dominiraju vozila veličine motora do 2.000 "kubika".

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda u trećem kvartalu 2020. manji je za 9,6% u odnosu na isti period 2019. godine. Pad broja saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima u naselju iznosi 4,1%.

Broj lica nastradalih u trećem kvartalu 2020. godine manji je za 14,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao i broj poginulih lica, koji je manji za 15,9%.

U istom izveštaju, navodi se da su najzastupljenija teretna vozila do 999 kg nosivosti, kao i da najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: