"Duša pokreta" - srpski debi nove Mazde3 FOTO

Na beogradskom salonu automobila publici je predstavljena nova generacija atraktivne Mazde3, a pored nje japanski proizvođač izložio je kompletnu gamu svojih modela koji se prodaju u Srbiji.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

11:00

Mazdin štand u hali 4 (Foto: B92)

Potpuno nova Mazda3 prvi je model najnovije generacije Mazdinih automobila, koja se temelji na novoj interpretaciji takozvanog KODO dizajna ("duša pokreta"), lišenog svih nepotrebnih stilskih elemenata, kao i na novoj generaciji Mazdine SKYACTIV mehaničke platforme i novih tehnologija.

Mazda3 jedan je od najvažnijih modela ove kompanije, ne samo u Srbiji, gde je do sada činila više od jedne trećine ukupne prodaje, već i globalno.

Sa ovom najnovijom, 4. generacijom svog kompaktnog modela, Mazda pokazuje otvorene aspiracije da se nametne kao ravnopravan konkurent i alternativa najboljim modelima iz segmenta, pa čak i onima koji dolaze iz premium marki, ne kriju svoje ambicije u japanskom proizvođaču.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Tokom razvoja novog modela Mazdini dizajneri i inženjeri vodili su se filozofijom da sve što rade mora da bude sa fokusom na čoveka i njegova čula, počevši od izgleda kokpita, preko instrumenata i svih komandi, pa sve do potpuno novog sistema oslanjanja.

Sve to omogućava da ponašanje i reakcije automobila, vozač i putnici osećaju kao potpuno prirodne.

Ponudu pogonskih agregata u početku će činiti temeljno doterani 2.0 litarski benzinski motor sa 90 kW (122 KS), standardno opremljen 24-voltnim "blagim" hibridnim sistemom, te 1.8 litarski dizelaš sa 85 kW (116 KS).
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Nešto kasnije, ponudu će zaokružiti revolucionarni Skyactiv-X motor, koji spaja najbolje karakteristike benzinskih i dizelskih motora, a sa njim će biti dostupan i opcioni Mazdin inteligentni pogon na sva četiri točka, i-Activ AWD.

Svi motori su raspoloživi sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim menjačem.

Novi Mazdin kompaktni automobil već od osnovne verzije dolazi opremljen sveobuhvatnim paketom bezbednosnih dodataka, među kojima treba izdvojiti radarski tempomat sa sistemom upozorenja i automatskog kočenja pred preprekom, kao i sisteme za nadzor mrtvih uglova i zadržavanja u saobraćajnoj traci, a po prvi put Mazda je primenila i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Vozaču upravljanje olakšavaju i standardni head-up displej sa projekcijom na vetrobransko staklo, sistem navigacije sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova i senzori za parkiranje.

Na ovogodišnjem sajmu izložene su dve nove Mazde3 u varijanti karoserije Hatchback (sa 5 vrata), dok će 20 cm duži sedan sa 4 vrata stići na naše tržište za oko dva meseca.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Osim nove Mazde3 na sajmu u Beogradu su izloženi i svi ostali aktuelni Mazdini modeli u svojim veoma bogato opremljenim i reprezentativnim verzijama, od najmanje Mazde2, preko kompaktnog crossovera CX-3, luksuzno opremljene Mazde6, SUV-a CX-5, pa sve do roadstera MX-5.

Mazdin štand tradicionalno je smešten u hali 4, a podsećamo da je sajam otvoren za posetioce do 31. marta.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Mazda6 (Foto: B92)
Mazda6 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda CX-3 (Foto: B92)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: