Alfa Romeo krosover baziran na Renegade stiže u Ženevu?

Alfa Romeo ima ambiciozne planove za budućnost umnogome bazirane na SUV klasi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

17:35

Alfa Romeo krosover baziran na Renegade stiže u Ženevu?

Nakon uspeha Stelvia, milanska kompanija je najavila još dva "visoka" automobila, jedna u nižem i jedan u višem segmentu.

Prvi bi mogao da stigne već početkom marta, spekuliše se da će Alfa Romeo na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti svoj kompaktni krosover.

Veruje se da je još neimenovani Alfin CUV baziran na istoj platformi kao Jeep Renegade, a ne na Giorgio arhikteturi na kojoj su zasnovani sedan Giulia i SUV Stelvio.

Proizvodnja manjeg krosovera je planirana za pogon Pamiljano u Italiji, a s obzirom na Renegade platformu, mogao bi da ima i opciju pogona na sva četiri točka.

Takođe, realno je očekivati i hibridnu verziju s obzirom na plan Alfa Romea da je u petogodišnjem planu predstavljenom 2018. najavio šest hibridnih modela.

Sajam u Ženevi počinje 5. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: