Najgori vozači su vlasnici BMW automobila

Britanski sajt za poređenje osiguravajućih kuća sproveo je istraživanje o tome koji su najgori vozači na njihovim putevima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

16:15

Najgori vozači su vlasnici BMW automobila

U anketi je učestvovalo 2.000 ljudi od kojih je 24% kao najgore izdvojilo vozače BMW automobila. Posebno ih ne vole u Severnoj Irskoj gde je taj procenat čak 35%.

Drugi na listi su vozači komercijalnog vozila Ford Transit, uprkos nedavnom istraživanju da su vozači kombija najbezbedniji u Velikoj Britaniji.

Na svakih 160.000 pređenih kilometara, oni učestvuju u 3,8 puta manje nesreća koje rezultuju povredama od ostalih automobila.

Štaviše, čak 32,8% vozača kombija je uperilo prst u vlasnike BMW-a kao užasne vozače, kao i većina biciklista i motociklista.

Zanimljiva je i statistika starosne strukture. Tako vozači starosti 45-64 godine misle da su vozači Transita najgori na putevima, a mlađi od 44 ne podnose vozače bavarskog proizvođača, a drugi na njihovoj "crnoj" listi su vozači Audija.

Među mlađim vozačima izgleda polako izumire stereotip da su vozači kombija i komercijalnih vozila najgori na putevima. Tek svaki deseti vozač starosti 18-24 godina ima takvo mišljenje, dok to misle trojica od desetorice starosti 55-64.

Kad je već reč o stereotipima, često se u Britaniji vozači Peugeota smatraju lošim, a njih čak ni nema na listi ovog istraživanja.

Treći najgori su taksisti, koje većina smatra gorima od vozača Audija, Ferrarija, Porschea, Subarua i Mercedesa i VW Golfa, čiji su vlasnici deveti na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: