Koji GTI je brži – Up! ili Golf 2? VIDEO

Iako je prevashodno namenjen za gradsku vožnju, najmanji Volkswagenov model Up! ima i sportsku GTI verziju koju mnogi porede sa originalnim Golfom GTI.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

11:40

Koji GTI je brži – Up! ili Golf 2? VIDEO
Foto: YouTube/Screenhot

To je naravno moralo da dovede do direktnog sudara dva živahna automobila, ali je Up!-u na crtu ipak izašao "noviji" Mk2 GTI.

Klasični hot-heč ima atmosferski 1,8-litarski četvorocilindarski agregat, dok je pod haubom najjeftinijeg VW moredni 1,0-litarski turbobenzinac.

Njegove brojke nikoga neće preterano impresionirati, ali ne treba ni potceniti ubrzanje od 8,8s i maksimalnu brzinu od 196 km/h, s obzirom na "pakovanje".

Ključnu ulogu u ovoj trci trebalo bi da ima težina, s obzirom da je masa Golf GTI Mk2 malo ispod jedne tone, dok Up! teži preko 1.000 kg.

Naravno, ne treba zaboraviti i da su godine sigurno uticale na "ergelu" pod haubom legendarne "dvojke".

Da vidimo ko je pobedio:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: