Audi otkriva Q8 na kašičicu

Nedelju dana uoči premijere SUV-a Q8, Audi je objavio novi dizajnerski crtež ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2018.

12:30

Audi otkriva Q8 na kašičicu

Nemački proizvođač je poslednjih nedelja i dana pojačao kampanju povodom predstavljanja novog modela Q8. Posle prve skice na kojoj je bio prikazan izgled zadnjeg dela vozila, najnoviji "tizer" otkriva nam detalje prednjeg dela automobila.

Sudeći na osnovu crteža, Q8 će imati agersivniji dizajn u poređenju sa Audijem Q7. Napred dominira masivna maska hladnjaka i veliki otvori za vazduh u braniku vozila.

Audi Q8 imaće premijeru 5. juna a očekuje se da osnovnu verziju pogoni četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa oko 250 konjskih snaga. Za one kojima to nije dovoljno, na raspolaganju je 3.0 V6 sa oko 350 “konja”.

U ponudi će se kasnije naći i plug-in hibrid sa pomenutim 3.0 litarskim šestocilindrašem, koji će u kombinaciji sa elektromotorom isporučivati blizu 450 ks. Hibridna varijanta biće u stanju da pređe 60-ak km isključlivo na elektro pogon.

U vrhu game biće mesta za RS Q8, koji bi trebalo da dobije 4.0 twin-turbo V8 sa oko 530 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: