Subaru povećao snagu WRX STI

Japanski Subaru pojačao je snagu osveženog WRX STI na 310 KS iz 2,5-litarskog boksera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

14:25

Subaru povećao snagu WRX STI

Blago povećanje snage od pet KS je omogućeno novom vazdušnom usisu i izduvnom sistemu visokih performanci.

Takođe, Subaru je modifikovao ECU jedinicu i unapredio motore sa novim klipovima, a poboljšane su i performanse menjača, pre svega u trećem stepenu prenosa kako bi se dobilo na ubrzanju.
Osnovna verzija WRX za pogon ima 2,0-litarski motor sa 268 KS. Model za 2019. ima još jednu promenu, a to je 6,5-inčni multimedijalni sistem u standardnom paketu.

Subaru je spremio i ekskluzivno Series.Gray izdanje i u WRX i WRX STI izvedbama kojih će biti proizvedeno svega 750, odnosno 250.
Dolaze sa šestostepenim manuelnim menjačem uz specijalnu sivu boju (Cool Gray Khaki), a WRX verzija sa 18-inčnim crnim felnama i retrovizorima sa električnim sklapanjem.

S druge strane, WRX STI Series.Gray uz ove karakteristike ima i 19-inčne felne, srebrne Brembo kočione čeljusti i crni STI logo, dok su za udobnost zaužena Recaro sedišta, a vozačevo ima osam načina podešavanja.
Automobil ima "keyless" sistem ulaska bez ključa, kao i dugme za pokretanje motora. Početna cena regularnog WRX biće 27.195 dolara, a WRX STI 36.595. Series.Gray izdanje će biti još skuplje.

Subaru je novu generaciju WRX modela najavio tek za sledeću deceniju, a STI verzija će dosadašnji 2,5-litarski bokser zamenieti manjim agregatom sa hibridnom tehnologijom.
Dok će turbobenzinac pokretati prednje točkove, za pogon na zadnjoj osovini će biti zadužen elektromotor.

To će omogućiti nižu potrošnju i emisiju štetnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: