Land Rover "nabudžio" Defender – i "konjažu" i cenu

Lend Rover sprema 150 jedinica legendarnog Defendera sa V8 motorom povodom obeležavanja 70. rođendana ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

14:55

Land Rover
Foto: Land Rover

Inženjerski unapređena ikona ove kompanije će imati 5.0-litarski motor sa 400 KS i 515 Nm obrtnog momenta. Standardna verzija ima 120 KS i 360 Nm.

Pod imenom Defender Works V8 to će biti prvi V8 Defender od 1998. godine, a ubrzavaće 0-100 km/h za 5,6 sekundi.
Foto: Land Rover
Unapređeni Defender će imati osmostepeni ZF automatski menjač sa sportskim modom, uz poboljšane kočnice, te upravljački paket koji se sastoji od opruga, amortizeta i anti-roll bara uz ekskluzivne 18-inčne felne i pneumatike dimenzija 265/65.

Defender će biti dvobojni, u ponudi će biti osam boja karoserije, sa kontrastnim krovom, lukom točkova i prednjom maskom te ručkama na vratima i poklopcem za rezervoar od aluminijuma.
Foto: Land Rover
Enterijer će biti obogađen kožnom na kontrolnoj tabli, panelima vrata i volanu, Recaro sportskim sedištima uz Land Rover Classic multimedijalni sistem.

Defender će biti dostupan u obe verzije 90 i 110, a početna cena će biti 150.000 funti. Tokom godine Land Rover će ponuditi dodatna unapređenja performansi sa TDCi dizel agregatom i oslanjanjem i kočnicama za brze uslove vožnje.
Foto: Land Rover
Land Rover će tokom proslave rođendana predstaviti i restaurirani prvi prototip Defendera, a godina će kulminirati novim modelom ovog legendarnog automobila koji se opsesivno krije od javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: