Renault Scenic ima novi motor, koristiće ga i Mercedes

Modeli Scenic i Grand Scenic sa novim 1.3 litarskim benzincem moći će da se naruče na pojedinim evropskim tržištima već od 1. januara.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.12.2017.

08:51

Renault Scenic ima novi motor, koristiće ga i Mercedes
Renault Scenic i Grand Scenic

Renault Nissan je u saradnji sa Mercedesom razvio novi turbo benzinac, koji će biti dostupan u dve varijante.U slabijoj verziji proizvodi 115 ks i 220 Nm, dok snažniji agregat isporučuje 140 ks i 240 Nm.

Francuski proizvođač saopštio je da prva varijanta motora prema evropskom NEDC standardu prosečno troši 5,4 l/100 km, a druga, jača jedinica 5,6 l/100 km.

Renault Scenic sa motorom od 115 konjskih snaga može se kupiti isključivo sa manuelnim menjačem, dok je turbo benzinac sa 140 “konja” moguće upariti i sa automatizovanim EDC menjačem sa duplim kvačilom.

Francuski proizvođač najavio je da će posle modela Scenic/Grand Scenic, 1.3 litarski benzinac početi da se ugrađuje i u druge modele Renault-Nissan alijanse, a ponuda će kasnije biti upotpunjena trećom, najsnažnijom varijantom od 160 konjskih snaga.
Unutrašnjost novog Mercedesa A klase
Mercedes je potvrdio da će novi benzinski motor pogoniti sledeću generaciju A klase, ali i ostale kompaktne Mercedese, kao što su modeli B klasa i GLA.

Renault-Nissan i vlasnik marke Mercedes, kompanija Daimler, sarađuju na pogonskim agregatima već sedam godina, pa se tako Renault 1.5 litarski dCi dizelaš koristi i u Mercedesu A klase, B klase i krosoveru GLA.

Nemci takođe ugrađuju francuski 1.6 litarski benzinac u C klasu, dok je malo komercijalno vozilo Mercedes Citan praktično prepakovani Renault Kangoo sa trokrakom zvezdom na prednjoj maski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: