Maserati Ghibli – redizajn i novo ime

Maserati je za 2018. osvežio svoju luksuznu limuzinu koja će od sada imati dodatak GranLusso u nazivu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

14:01

Maserati Ghibli – redizajn i novo ime

Model koji je u znatnoj meri doprineo rastu prodaje Maseratijevih automobila u poslednjih nekoliko godina, pretrpeo je manje kozmetičke promene.

Uz novi prednji branik, tu su još restilizovana maska hladnjaka, kao i dodatni hromirani ukrasni detalji. Nova oznaka “GranLusso” istaknuta je na prednjim blatobranima automobila.
Maserati je takođe promenio dizajn zadnjeg branika, kao i difuzor koji je sada u boji karoserije.

Italijanski proizvođač tvrdi da je zahvaljujući sitnijim korekcijama poboljšao aerodinamičke karakteristike vozila, a među novitetima su i adaptivni LED farovi sa “matriks” dugim svetlima, koji obezbeđuju bolju osvetljenost puta.
Motorizacija je ostala nepromenjena, pa Ghibli GranLusso za pogon koristi twin-turbo 3.0 V6 benzinac, u verzijama sa 350 ks (257 kW) i 410 ks (301 kW), i 3.0 V6 dizelaš koji isporučuje 275 ks (202 kW).

Snaga se prenosi pomoću osmostepenog automatika, a dostupan je i Q4 pogon na sva 4 točka.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: