Agresivno i kompaktno: Hyundai predstavio i30 Fastback

Hyundai i30 je pronašao svoje mesto na tržištu, naročita poslednja, redizajnirana verzija, a novi član porodice se zove Fastback i namenjen je onima koji žele sportsku verziju ovog kompaktnog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

09:35

Agresivno i kompaktno: Hyundai predstavio i30 Fastback

Južnokorejska kompanija kaže da je u pitanju prvi kupe sa pet vrata koji ulazi u ovaj segment tržišta i da to "podvlači njihovu posvećenost inovacijama i željama kupaca".

Fastback u odnosu na starijeg brata, hečbek varijantu, ima agresivniji izgled spreda, spušten je za 30mm, a dinamiku uokviruju nešto niža i šira maska za hladnjak, naglašeniji otvor za vazduh uz karakteristične iskošene farove.

Pogled sa strane nije doživeo mnogo izmena do zadnjeg dela, koji je izdužen i koji se završava elegantnim spojlerom, svetlima i, kako kažu u kompaniji, "premium" zadnjim staklom koji zaista čine celinu nalik nečemu što ne pripada ovoj klasi.

Vozači će moći da biraju iz palete od 12 boja, a ispod haube ih očekuju 1.4 T-GDI sa turbo punjačem (140PS) ili 1.0 T-GDI (120PS), dok će kasnije stići i dizel varijante zapremine 1.6l.

Hyundai kaže da je ovaj model opremljen modernim bezbednosnim tehnologijama - od autonomnog hitnog kočenja, preko asistencija i sistema upozoravanja, do opcionog sistema za prepoznavanje pešaka.

i30 Fastback će biti dostupan u Evropi do kraja 2017. godine.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: