Bogati i strpljivi - ovaj auto vredi čekati 4 godine

Koenigsegg je jedna od naprestižnijih i najekskluzivnijih automobilskih marki na svetu. Da biste postali vlasnik jednog od supersportskih automobila ove kompanije morate biti veoma imućni, ali i spremni na višegodišnje čekanje na isporuku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

12:28

Bogati i strpljivi - ovaj auto vredi čekati 4 godine

Kada prebrode prvu veliku prepreku koja ih deli od jednog Koenigsegga - sedmocifrenu sumu u evrima ili dolarima koliko koštaju ovi automobili - budući vlasnici moraće da pokažu strpljenje s obzirom da će njihov mezimac stići u garažu tak nakon nekoliko godina.

U razgovoru za Road & Track na nedavno održanom sajmu u Ženevi, vlasnik kompanije, Christian von Koenigsegg, otkrio je da je vreme čekanja na novu Ageru RS 4-5 godina.

"Trenutno kupac mora da sačeka 4 godine na isporuku automobila. Cilj nam je da listu čekanja skratimo, jer je sve teže nekome prodati auto ako mu kažete da mora da se strpi 4-5 godina pre nego što sedne za njegov upravljač", kaže Christian von Koenigsegg.
Do tako dugog čekanja dolazi zbog male godišnje proizvodnje. Kompanija trenutno izrađuje 16-20 automobila svake godine, a prema rečim a Koenigsegga, cilj je da u 2017. proizvodnju povećaju na 25 vozila.

On se nada da će u narednih nekoliko godina godišnja proizvodnja dostići broj od 30 supersportskih automobila. Na taj način period čekanja na novo vozilo skratio bi se za 1-2 godine, objašnjava Koenigsegg.

U međuvremenu, oni koji žele da voze jedan ovakav automobil moraće da pokažu strpljenje ili da okušaju sreću na tržištu polovnih automobila, gde se modeli Koenigsegga takođe retko pojavljuje.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: